Pages

sina,seena,c-na,nana ! sye t0o !

My photo
seena samsudin.. kwn2 dew pnggil sina, c-na,seena.. pape pn leyh... bunyi sama jew.. keke.. bru jew msuk 21thn.. still mde k0t... n0w baru jew abes stdy kat P0LITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MU`ADZAM SHAH ,JITRA KEDAH DARUL AMAN... amek c0s Dip in Acc0untancy.....S0 skunk sedg bekerja di KiLang Besi.. n thanks t0 myf0lowers..n spew2 yg baca BLOG sye ne.. thanks.. ;)

Wednesday, March 23, 2011

GENTING HIGLANDS ! ! !



KAMI KE GENTING HIGLANDS ! ! !

last minute pnyew plan..
tbe2 jew ayah ( en samsudin) plan..
lame nyew xpegi mnew2..
plan nak g Pulau Perhentian la k0n0n..
hahaha..

disebabkan beberapa fakt0r...
ianya terpaksa dibatalkan..



sesampai nyew kami di genting !
xlame pn juz amek mse 1jam lebih jew..
maklum la.. ayah sye kan pemandu F1..weee..
ayat perli...t0.. hahaha



haa.. ne mse naek cable car..
semua cuak.. mmg seram gak ar..
tinggi giler..
klu jatuh.. ibarat.. jatuh dari lagit ar..
tgk mke mamat seblah t0...haha



bersama mereka juga...
> SHAMSIAH SANUSI (mym0m)
> SHAMSAHIRA SAMSUDIN (adk gegurl )


SIBLINGS !
sye kakak kew??? ad0i.. nmpk tua lak..
hehehehe...



kami bdua jew gegurl..
> LaRa Samsudin
>Seena Samsudin



weeee.. kami d GENTING ! ! !



SYE D cable car ! !


waahhh.. cm kat PARIS lak...
ahaks.. hahaha



weeeh0oooo



nak balik daa...
jap jew......


abesh duit aq...
tgk ne.. tingal bpew hinggit ja.. hahaha

Friday, March 18, 2011

YUNA BERJAYA LANCAR ALBUM DI AS !


YUNALIS ! U D BEST !


Foto



  • Nama sebenar: Yunalis Zarai 

  • Nama komersial: Yuna 

  • Usia: 24 tahun 

  • Tarikh lahir: 14 November 1986 

  • Asal: Alor Setar, Kedah 

  • Kejayaan:

    - Anugerah Shout! 2010 (Popstar Award, Break Out Award (Artis Baru), Ultimate Shout! Award) 
    - Anugerah Industri Muzik ke-17 (Artis Baru Terbaik, Lagu Inggeris Tempatan Terbaik (Deeper Conversation), Lagu Pop Terbaik (Dan Sebenarnya) dan Lagu Terbaik (Dan Sebenarnya)
    - Anugerah Juara Lagu 24 (Naib juara menerusi lagu Dan Sebenarnya)
    - Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009 (Artis Baru Wanita Popular). 





  • SEMPURNA sudah pelancaran album EP penyanyi  Yunalis Zarai atau Yuna,
     berjudul Decorate, pada 15 Mac lalu di Austin, Texas, Amerika Syarikat (AS). Malah lebih membanggakan, seperti yang diceritakan sendiri oleh Yuna kepada Hip, album memuatkan lima lagu itu juga boleh dimuat turun menerusi iTunes. Suatu pencapaian yang cukup dihargainya.

    Bersandarkan bakat yang dimiliki, kini bukan lagi mimpi buat anak Malaysia sepertinya untuk melebarkan pengaruh di pentas antarabangsa, selepas berjaya menawan kelompok peminat muzik di tanah air sendiri.





    Peluang berharga menyertai naungan syarikat Fader Label yang beroperasi di New York dilihat sebagai pembuka jalan untuk calon kategori Penyanyi Wanita Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010 ini merealisasikan impian yang semakin jelas terbentang di depan mata.

    Menurut laman web label berkenaan, selepas Decorate, album penuh penyanyi ini akan menyusul kemudian.





    “Saya amat bersyukur dengan kesempatan indah ini. Sekalipun saya perlu bermula dari bawah, ia bukan satu alasan untuk saya mengeluh. Sebaliknya ia menjadi pengalaman terbaik, sekali gus memastikan misi untuk berkongsi muzik saya terus berjalan,” ungkapnya yang dihubungi menerusi e-mel baru-baru ini. 
    Jika tiada aral melintang, Yuna akan terbang ke Kuala Lumpur pada penghujung bulan ini demi komitmennya terhadap malam kemuncak ABPBH 2010 di Arena Of Stars, Genting Highlands, 3 April nanti. 

    Selain berdebar menantikan keputusan kategori yang turut mencalonkan namanya, Yuna juga antara artis popular yang bakal mengadakan persembahan pada malam gemilang itu.


    Foto


    Tahun lalu, Yuna membuktikan dirinya mula diterima peminat apabila dinobatkan sebagai Artis Baru Wanita Popular. Tahun ini, penyanyi lagu Dan Sebenarnya ini melihat fasa popularitinya meningkat setapak lagi dengan pencalonan dalam kategori Penyanyi Wanita Popular, bersaing dengan Alyah, Stacy, Adira dan Ana Raffali.

    “Saya dimaklumkan, 1 April ini saya akan terus memulakan latihan, diikuti persembahan raptai di Genting Highlands. Ia bakal menjadi persembahan sulung saya untuk ABPBH. Saya juga berdebar untuk menunggu keputusan siapa yang bakal memenangi kategori Penyanyi Wanita Popular.



    “Saya yakin perasaan gementar itu turut dirasai semua finalis. Menang sudah tentu menjadi bonus terbaik buat kami. Tapi yang paling jelas di sini, ABPBH terus menjadi penanda aras dunia hiburan tanah air. ABPBH antara sebuah acara yang ditunggu-tunggu ramai peminat dunia seni,” katanya yang dijangka kembali semula ke Los Angeles sekitar Mei.

    Ditanya dia melihat reaksi dan maklum balas orang luar terhadap muziknya, Yuna menjelaskan, perjalanan seninya di luar negara bagaikan direstui, apatah lagi dengan sokongan diberikan pihak syarikat Fader Label kepadanya yang tidak berbelah bagi.



    “Alhamdulillah setakat ini, maklum balas yang diterima amat bagus daripada pihak dan individu yang berpengaruh dalam liga muzik di sini. Rata-ratanya mereka menyukai muzik saya. Itu sudah cukup bagus untuk permulaan langkah saya di AS.

    “Paling mengharukan, mereka tidak menjadikan imej saya sebagai satu isu besar. Saya bertuah sebab mendapat sokongan sepenuhnya daripada Fader Label. Syarikat ini dianggap sebagai entiti yang amat menghargai muzik. Apabila dapat tawaran menjadi artis di bawah naungan mereka, gembira saya tiada kepalang,” katanya sambil menyifatkan Fader Label sebagai syarikat yang sangat cool.


    YUNA <3 QI


    BIARPUN terpisah jauh daripada keluarga, teman tersayang dan peminat di Malaysia, Yuna tidak sesekali menjadikannya sebagai penghalang. Lihat saja melalui laman sosial Twitter dan Facebook, penyanyi Cinta Sempurna ini begitu aktif berkongsi perkembangan diri bersama mereka. 


    Malah, Yuna juga tidak segan meluahkan isi hati terhadap jejaka yang kini bertakhta di hatinya, Qi. Sejak berkawan dengan pengacara Jalan Jalan Cari Makan yang turut bergelar pelakon itu, darjah keterbukaan Yuna terhadap soal peribadi juga kian ketara.


    Contohnya pada 15 Mac lalu, Yuna menulis sebuah kenyataan berbunyi "I Miss Qi ". Kata Yuna, Qi yang kini berada di Buenos Aires, Argentina, untuk merakamkan rancangan Disney, Art Attack, sangat menyokong kerjaya seninya.

    “Qi seorang yang sangat positif dan dia sentiasa membakar semangat saya untuk melakukan yang lebih baik. Kerjaya memang antara agenda penting buat saya pada masa sekarang dan mujur dia seorang yang cukup memahami, sekalipun kami berjauhan. Yang penting kami gembira.



    “Saya pun sudah biasa dengan hubungan jarak jauh. Tak kiralah dengan keluarga, kawan mahupun Qi. Sejak zaman sekolah lagi, saya sering ke luar negara. Contohnya, ke Itali untuk program pertukaran pelajar selama beberapa bulan.

    sumber dari : BERITA HARIAN 18 MARCH 2011

    Tahniah yuna,c0z dapat buat album kat AS..
    bukan senang babe.. tabik sama YUNALIS !
    sye serta peminat2 yuna yg lain..
    d0akan sm0ga yuna SUKSES ! hehe

    YUNALIS & QI...
    Sm0ga anda berbahagia.. :)
    u all match ! hehe

    Tuesday, March 15, 2011

    sye kuat makan ! ! !

    SEE-NA SEE-B0NCIT ! !



    hahaha... leyh gem0k hari2 mkn cmne...
    aq semakin b0san makan di kantin..
    hari2 bnde yang sama..
    s0..baru dpt ELAUN kan2???

    s0... enj0y !
    g mamam kat luar..
    aleyh dekat j.j jew. (JUSC0 BUKIT RAJA)
    st0e jew la pling dekat..
    n..xsesak... huhu..

    aq lepak kat satu kedai ne...
    westernf0od..
    peeehh.. bajet gaji riban2 lak arn..
    ahahaha.. sekali sekala... kekeke..




    haa.. ne la tmpat aq makan t0..
    sedap 0ooo.. mle2 lu..
    mmber2 tempat kjew yg bawak aq makn sinie..
    s0.. aq rse cm blryh tahan jew..
    pegi lagi la.. hehehe

    kedai ne nama dye....
    nama pew ek.. lpew la.. hehehe..
    tp serius kedai ne agak murah gak la..
    past0 arn.. kedai ne menarik...
    cantik la pemandangan nyew..
    xcyew??? g la bukit raja,klang k..




    ne antara tempat menarik kedai ne..
    setiap sudut dew pic yang menarik la..
    hehehe.. layan...



    haaahh.. aq makan ne la..
    xmahal pn.. RM13.50..
    0k kan.. s0s dye.. peeehhhhh...
    sedap babe... xtipu...



    hah.. tgk see-b0ncit ne makan..
    ble dye da start makan..
    mmg h0d0h ar...
    makan xingat dunia...
    senag kata.. mencekek la.. hehe

    see-na ! makan t0 s0pan sikit !
    ad0yai.. kelaparan le t0...



    haaahh.. kan s0pan t0...
    beradap yerk.. hehehe..
    thanks meera snap pic sye ! :)



    abes sudah????
    hahaha.. jap jew da abes..
    mmg kuat makan..
    SEE-NA = SEE-BONCIT ! ahaks..




    ne antara makanan kat kedai t0..
    semua mengiurkan.. dan..
    MENGEMUKAN Ku..
    cmne nak diet ne???




    cute kan...
    h0tdog ne pelik sikit 0oo... hehehe
    p la try.. ;)















     

    Saturday, March 12, 2011

    LAWATAN PEMANTAUAN LATIHAN INDUSTRI SESI DEC 2010 !

    ATTN T0 ALL STUDENT DAT (DIP IN ACCOUNTANCY) IN

    P0LITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MU`ADZAM SHAH (P0LIMAS)

    kawan2 yang BERKHIDMAT
    di kawasan SELANG0R & K.L..
    DIHARAP bersiap sedia la k...
    lect kitew nak datang dalam mggu terdekat ne...

    aq da dapat surat dari polimas..
    d0wg hantar kat HR..kat kilang aq la..
    mereka xdew lak call.. s0..

    kawan2 yang xdapat call t0..
    k0wg peka la k...
    selalu la teng0k faks...
    kadang2 mereka(poli) faks jew...

    s0..surat yang aq baru dapat last week...
    berbunyi begini..

    LAWATAN PEMANTAUAN PELAJAR LATIHAN INDUSTRI SESI DEC 2010.

    2-Unit Perhubungan & Latihan Industri P0LIMAS akan melakukan lawatan ke Organisasi tuan, untuk MENINJAU perkembangan latihan industri yang sedang dilakukan oleh pelajar kami. Senarai pelajar seperti dibawah.

    3- Maklumat mengenai lawatan :

    TARIKH : 15 MARCH 2011

    MASA : 2.00 P.M

    BIL PENSYARAH : 2 ORANG..

    NAMA KETUA KUMP : EN IMRAN B MUSA

    4- MEMASTIKAN Pelajar MEMBAWA & MEGEMASKINI BUKU LAPORAN HARIAN mereka untuk DISEMAK..

    haa..kwn2.. t0 la pew yg terkandung
    dlm surat t0...
    EN IMRAN k pantau SELANG0R...
    u all semua GET READY ! ! !

    sama2 kitew lengkapkan
    BUKU LAPORAN HARIAN KITA K...
    jgn lpew ! ini pesanan dari WANA RAZAK !
    dalam buku laporan.. ktew kne buat..

    1) 0BJECTIF

    2) AKTIVITI

    3) PERALATAN 

    4) KESIMPULAN..

    tp ik0t ske k0wg la nak tulis pew..
    asal k0wg happy...
    s0 j0m2 yang laen2..
    lengkapkan buku ktew k !

    aq pn nk update buku KESYG aq ne..
    s0..kwn2 D0AKAN aq.. SELASA ne..
    SEMUA BERJALAN DGN LANCAR..
    -amin-


    Friday, March 4, 2011

    maaf andai ada yg terasa...


    AWAS ! ! ! JGN ADA YANG SALAH FAHAM....

    KETIKA MEMBACA BL0G INI... 

    ANDAI ADA SALAH FAHAM....

    SAYA DISINI MEM0H0N KEMAAFAN...

    THANKS....


    BL0G ne juz sye cerita..
    psl diri sye.. andaI ada yang terasa...
    saya m0h0n SERIBU KEMAAFAN...
    xpernah terlintas pn nak tuju kat sapew2...
    juz skew2... harap jgn ada yang SALAH FAHAM..

    sy tahu anda tahu sy mmg syg awk...
    tapi `bl0g DYE BUKAN MILIK AQ lagi`...
    bkn ditujukan untuk sesiapa...
    ianya tentang...
    BANTAL BUSYUK sye yang sye buang...


    Sya xnak ada SALAH FAHAM c0z
    this BL0G..lagi2 dgn 0wg yg sye syg...
    s0 ayat2 kat bl0g rt0e..xdew kne mgena dgn 0wg yg sye syg..
    juz psl BANTAL BUSYUK kesyangan sye...
    diharap..anda tidak salah faham...

    0wg yg sye syg..xpernah menyusahkan hidup sye..
    sye bahagia bila dye bahagia...
    apa pun yg sye da buat.. 
    sye xpernah terasa anda menyusahkan sye..
    c0z sye buat untuk 0wg yg SENTIASA ada dlm
    andai sye tersalah....
    sye mohon maaf...
    andai anda tersalah faham...
    sye sudh memafkan...
    (da mcm rye lak..) hehehe...